Programalama Dillerinin Trendi Python
Python,programlama dilleri arasında yüksek seviyeli programlama dilidir. C programlama dili ile yazılmıştır. OOP yapısı ile nesne yönelimli ve işlevsel küçük ve büyük projeler için yazılımcılara net ve mantıklı programlama yazma olanağı sunar.
Günümüze kadar birçok sürüm piyasaya sürülmüştür:
- 1991 - ABC programalama dilini halefi - Guido van Rossum
- 2000 - Python 2.0 - liste anlama,ve referans sayım gibi çöp toplama özellikleri ile piyasaya sürülmüştür.
- 2008 - Geri dönük uyumlu olmayan Python 2.0 yerine Python 3.0 gelmiştir.
İşletim Sistemleri için Uyumludur
Python Software Foundation kuruluşu kar amacı gütmeyerek küresel çapta topluluk geliştirir ve ücretsiz ve açık kaynak bir uygulama geliştirmiştir.
Sürekli kendini yenileyen ve hatalarını düzelten Python, son 3.9.1 bir sürümünü piyasaya sürmüştür. Windows, macOS, Linux gibi işletim sistemlerin versiyon sürümlerini dikkate alarak güncelleme yapmaktadır.
Python kurmak oldukça kolay işlemdir. Aşağıda işlemleri bahsedelim. Ana sayfaya gitmek için buraya tıklayın.
Ana sayfa bölümünden downloads(İndirmeler) sekmesine tıklayınız. Açılır bölme gelince orada işletim sistemleri var. İşletim sisteminize uygun alana tıklayın.
Microsoft Windows işletim sistemi için yukarıdaki sayfa gelecektir. Windows hemen hemen versiyonlarını içeren sürümleri vardır. İndirmeleri buradan yapabilirsiniz.
Python Programlama Dili ile Her Şey Yapmak Mümkün
C++ programlama dili ile geliştirilmiş PyQt5 yeni sürümü sayesinde sizde masaüstü programlama geliştirebileceksiniz. İçerisinde kullanabileceğiniz araçlar mevcuttur. Detaylı
bilgi öğrenmek istiyorsanız doküman okuyabilirsiniz.
Kurulum => pip install PyQt5
Django, hızlı ve efektif bir şekilde Web sitenizi hazırlamak için tasarlanmış yüksek seviyeli Python Web altyapısıdır. Açık kaynaklı olarak sunulmaktadır. Güvenli ve hzılı bir şekilde Web sitesi hazırlamak için idealdir. Ayrıntılı bilgi doküman içerisindedir.
Kurulumu => $ python -m pip install Django
İnsanların deneyimlerini makinelere anlatma eğilimi ortaya çıkmıştır. Makine insanın yaptıklarını da yapabilir mi sorusuna yanıt aramışlardır. İnsan düşüncesini,duygularını ve zekasını makineye aktarmak istemişlerdir. Böylece Yapay Zeka makine bilimi ortaya çıkmıştır.
Makine öğrenmesi dediğimiz kavram insanın tecrübesini ya aktarmasıdır ya da makinenin kendisi anlam çıkarmasını beklemektir. Superviser Learning (Denetimli öğrenme), makine önceden etiketleri alıp ona uygun sonuçlar çıkarmasıdır. Unsupervised Learning (Denetimsiz Öğrenme) ise makineni hiçbir şey bilmeyerek anlama çıkarmasını beklemektir.
Reinforcement Learning (Takviyeli Öğrenme), bir insanın bebek haline benzetebiliriz. Dünya hakkında hiçbir bilgimiz olmadığı her şeyi yaşayarak öğreniyoruz. Makine için de bu durum aynıdır. Önüne çıkan her şeyi tecrübe ederek öğrenmektedir. Nesne hakkında yorumlar yaparak kendisini geliştirir. Takviyeli öğrenmenin örneği robot sanayisidir.
Python, Yapay Zeka alanında en çok tercih edilen programlama dilidir. Tercih edilmesinin nedeni verileri işlemek, eğitmek ve modellemek içi birçok araca sahiptir.
İşte Python programlama dilini böylesine tercih edilmesinde masaüstü, Web, Andorid ve Yapay Zeka alanında kodlama yapabilme özelliğine sahip olmasıdır.
Puthon günümüzde tercih edilen programlama dili oldu. Kullanım alanları da bunu doğruluyor
YanıtlaSilKral Python
YanıtlaSil